TEDAVI SüRECINDE NELERE DIKKAT EDILMELIDIR? - AN OVERVIEW

Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - An Overview

Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - An Overview

Blog Article

Herhangi bir doğurganlık sorunu olmayan kişilerin tüp bebek tedavisine başvurmalarına gerek olmaz. Ancak erkeğin ya da kadının doğal yollarla bebek sahibi olmalarını engelleyen durumlar varsa tüp bebek tedavisi onlara gardenımcı olabilir.

Bunun dışında yanlış bir düşünce de ileri kadın yaşı varlığında tüp bebek tedavisiyle gebelik elde edilemeyeceği düşüncesidir. İleri yaş çiftlerde elde edilen genetiği normal iyi kalitede ki bir embriyo ile hamilelik başarı oranının yüksek olduğu bilinmelidir.

Psikolog: DEHB tanısı konulmasında psikolojik testler ve değerlendirmeler yapabilirler. Bilişsel davranışçı terapi gibi psikoterapi yöntemleriyle tedavi yaklaşımları sunabilirler.

Tüp bebek tedavisinin anne adayının ve bebeğinin sağlığını etkileyecek kanıtlanmış herhangi bir riski bulunmamakla birlikte gebelik öncesinde tüm anne adaylarının genel ve jinekolojik kontrollerinin yapılması ve threat oluşturabilecek durumların ve problemlerin önceden mutlaka giderilmesi gerekmektedir.

Ayrıca kandaki hormon değerleri ya da ultrasonla above rezervinin azaldığının tespitinde yumurtaların dondurulması ve saklanması mümkündür.

Hayır, tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların kanser riskini arttırdığına dair bir kanıt yoktur. Bu konuda birçAlright araştırma yapılmıştır ve bu ilaçlarla yumurtalık, rahim ve meme kanseri arasında direkt bir ilişki gösterilmemiştir.

Rahim filminde rahim içinde sıvı birikmesi saptanması durumunda ilk olarak enfeksiyon ihtimaline karşın antibiyotik tedavisi verilmelidir.

Sağlıklı Beslenme: Dengeli bir diyet, genel beyin sağlığına ve DEHB belirtilerinin yönetimine katkıda bulunabilir.

Genetik hastalıklar: Her iki eşte aynı genetik hastalığın taşıyıcılığı varsa veya eşlerden birinde bir genetik hastalık varsa tüp bebek tedavisi ile embryolara preimplantasyon genetik testler (PGT) ile sağlıklı embriyo seçimi yapılarak sağlıklı check here bir bebek elde edilebilir.

Aktif Dinleme: Herhangi bir sebeple başvuran kişinin dinlenebilmek ve anlaşılabilmek için orada olduğu unutulmamalı, görüşme sırasında danışanın söylediklerini aktif şekilde dinlemek gerekir. Aktif dinleme bilgilerin daha doğru şekilde see it here toplanması sürecini destekler.

Tüp bebek tedavisine başvurmanız gerekip gerekmediğini değerlendirmenize lawnımcı olacak bazı faktörler:

Yumurta toplama işlemi çatlatma iğnesi yapılması sonrasında yapılır. Bu işlem çatlama iğnesi sonrasında 36 saat geçtikten  sonra yapılır.

Ancak bazı durumlarda tüplerde biriken sıvı nedeniyle embriyonun tutunma olasılığı azalır ve LS ile tüpün veya tüplerin kapatılması ya da alınması gerekebilir. Böyle bir durumda doktorunuz dimension ayrıntılı bilgi verecektir.

Normal şartlarda embriyo transferi ağrısız bir işlemdir, ancak bazı article hastalarda embriyo transfer işlemini daha sağlıklı yapabilmek için anestezi gerekebilmektedir. 

Report this page